Hreflang Nedir? Hreflang Nasıl Kullanılır? | Boosted Craft
Back

Hreflang Nedir? Hreflang Nasıl Kullanılır?

hreflang nedir nasıl kullanılır

Metin dilini ve URL’de belirli bir dil göstergesiyle yerelleştirmeyi tanımlama amacıyla kullanılan HTML diline bağlı etiket “Hreflang” olarak tanımlanır. Hreflang etiketinin yalnızca ülkeyi değil, belirli bir bölgeyi belirtmek için kullanılması da mümkündür.

Hreflang etiketini kullanarak tarayıcılara, kullanılan dil koduna bağlı olmak kaydıyla, sayfanın farklı dil sürümlerine sahip olduğunu belirtmek mümkün olabilir. Kodunuzda hreflang kullanılabilecek üç yer olmakla birlikte, içlerinde en popüle olanı sayfanın bölümünde öznitelikte kullanılmakta olan hreflang etiketidir. Hreflang kullanımından optimum fayda sağlamak için her web sayfasına tüm dil sürümlerinin bağlantıları koyulmalıdır.

Böylece tarayıcıların kullanıcı için doğru dil sürümünü okuması ve görüntülemesi sağlanabilir. Hreflang etiketleri uygulanırken herhangi bir hata yapılması halinde, Google bunları tamamen görmezden gelir. Hedef kitleye yerelleştirilmiş içerik sağlanması için hreflang etiketleri tüm web sayfalarına doğru şekilde eklenmelidir.

Hreflang Nedir?

Hreflang, arama motorlarına web sitelerinde bulunan farklı dillerdeki sayfalar arasındaki ilişkiyi söylemek için kullanılan bir HTML ya da etiket özelliği olarak tanımlanabilir. Google, arama yapan kullanıcının ülkesine ve dil tercihlerine bağlı olarak arama sonuçlarında doğru bölgesel ya da dil URL’lerini sunabilmek için bu özellikten faydalanır. Hreflang, SEO alanında çalışanların hakkında detaylı bilgi sahibi olması gereken, en önemli etiket tiplerinden biridir.

SEO ve Hreflang Arasında Bir Bağlantı Var mı?

Hreflang özelliği, belirli bir web sayfası için hangi dili ve ülkeyi hedeflediğinizi Google’a bildirir. İlgili dilde ve ülkede arama yapan kullanıcılar için çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar. SEO çalışmaları kapsamında kullanılan hreflang tagı, arama sonucunun farklı bir dil yerine yerel ya da tercih edilen dilde gösterilmesine yardımcı olur.

Hreflang etiketleri, arama motorları için bir sinyal olmakla birlikte yönerge değildir. Buna bağlı olarak Google, yanlış görmesi halinde bu etiketleri kullanmayabilir. SEO çalışmaları kapsamında Google web sayfalarını eklerken ve sıralarken, web sitesini anlamak için hreflang etiketlerinden faydalanır.

Hreflang Neden Önemlidir?

“Hreflang neden önemlidir?” sorusuna en sık verilen yanıt, kullanıcı deneyimini geliştirmektir. Hreflang etiketi doğru bir şekilde kullanıldığında, sayfayı tarayan Google botlarına, bir kullanıcının konumu ve dil ayarı için en ilgili sayfayı nerede bulacakları söylenmiş olur. Hreflang etiketi temelde kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yardımcı olma amacıyla kullanılsa da, Google’ın web sayfalarını daha tutarlı bir şekilde anlamasında da önemli bir rol oynar.

Google’a o kullanıcı için en uygun sayfanın ne olduğunu gösterdiğinizde, süreci daha kolay bir hale getirmiş olursunuz. Google’ın kullanıcı için en doğru sayfanın hangisi olduğuna en iyi şekilde karar vermesi, yalnızca daha tutarlı arama sonuçlarına değil, aynı zamanda daha iyi bir kullanıcı deneyimine ve daha düşük hemen çıkma oranlarına ulaşmaya yardımcı olur. Hreflang özniteliklerini kullanmaya neden olan diğer bir önemli etken ise, bu sayede yinelenen içerik sorunlarının ortaya çıkmasınını engellemektir.

Google’ın yinelenen içeriği önemsemediğine dair çeşitli spekülasyonlar olsa da; iki aynı sayfanın iki farklı coğrafi konumu hedefleyen iki farklı dilde sürümünün olması, Google açısından kafa karışıklığına neden olabilir. Bu durumda Google ilgili içeriği, kopya içerik olarak listeleyebilir. Diğer bir deyişle, her ikisi de önemli ve onları görüntüleyecek kullanıcılara fayda sağlayacak olmasına karşın Google, bu sayfaların sadece bir sürümünü dizine eklemeyi seçer. 

Hangi Durumlarda Hreflang Etiketi Kullanılması Önerilir?

Hreflang etiketi kullanılması önerilen durumlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Çok Dilli Web Siteleri: Web sitenizin farklı dillere ve coğrafi konumlara yönelik olarak farklı içerik sunması halinde, hreflang etiketlerinin kullanılması önerilir.
  • Farklı Ülkeler İçin Aynı İçeriğin Farklı URL’leri: Aynı içeriğin farklı coğrafi konumlar için farklı URL’lerinin olduğu durumlarda, hreflang etiketlerinin kullanılması önerilir.
  • Mobil Uyumlu Web Siteleri: Mobil uyumlu web siteleri için farklı URL’ler kullanılması mümkündür. Hreflang etiketlerinin kullanılmasıyla, söz konusu URL’ler doğru hedef kitleye ulaştırılabilir.
  • Bu etiketler, arama motorlarına içeriklerin doğru hedef kitleye ulaşmasına yardımcı olur. Bunun sonucunda kullanıcılar için daha iyi bir kullanıcı deneyimine erişilebilir.

Google Hreflang’ı Nasıl Tanır?

Bir etiket özelliği olan hreflang, arama motorlarının bir web sitesinin uygun sürümünü uluslararası web kullanıcılarına sunmasına yardımcı olur. Web sitesine uygulandığı her yerde, doğru dil kodunu ve ülke kodunu kullanmak konusunda dikkatli olunmalıdır.

Google’ın bir hreflang etiketi kullanımını anlaması için üç adımlı bir sürece ihtiyacı vardır. Öncelikle Google, bir URL’i nerede sıralamak istediğine karar verir. Sayfanın hreflang etiketinin olup olmadığını denetler. Kullanıcıya konumu için en uygun sayfayı yani URL’i sağlar. Google bu kararı verirken konum ve dil ayarlarını değerlendirir. İki dilli olunması halinde, dilin ilk göründüğü sırayı dil ayarları belirler.

Google Dışında Bir Arama Motoru Hreflang Kullanıyor mu?

Bing ve diğer arama motorları hreflang kullanmaz. Bu nedenle, bahsi geçen arama motorlarından trafik elde edilmesi isteniyorsa, ek optimizasyon yapılması gerekir. 

Hreflang Etiketi Ne İçin Kullanılır?

Hreflang etiketi en basit şekliyle web siteleri için bir yapılandırma etiketi olarak tanımlanabilir. Arama motorlarına web sitesinin farklı dillere ya da coğrafi konumlara ilişkin alternatif içeriklerden hangilerinin daha uygun olduğunu belirtmeye yardımcı olur. Hreflang etiketi, arama motorlarının doğru içeriği sunmasını ve web sitesi performansının artmasını sağlar. 

Örneklendirmek gerekirse, web siteniz hem Türkçe hem İngilizce olarak mevcut ve Türkçe olarak sunduğunuz içerik Türkiye’deki ziyaretçiler için geçerliyse, bu durumu arama motorlarına bildirmek için hreflang etiketinden faydalanılır. Arama motorları, Türkiye’den gelen ziyaretçilere Türkçe içeriği sunarken, diğer coğrafi konumlardan gelen ziyaretçilere İngilizce içeriği gösterir.

Web sitenizin farklı coğrafi konumlardaki ziyaretçilere yönelik farklı içerik sunduğu durumlarda da bu durumu arama motoruna bildirmenin yolu hreflang etiketinden geçer. Böylece arama motorlarının, doğru coğrafi konumdaki ziyaretçilere uygun içeriği sunması mümkün olur.

Özetlemek gerekirse hreflang etiketi, arama motorlarına web sitesinin farklı dillere ve coğrafi konumlara ait alternatif içeriklerinden hangilerinin uygun olduğunu belirtmek için kullanılır. Bu sayede arama motorları kullanıcılara doğru içerikleri sunabilirler.

Hreflang SEO İçin Neden Önemlidir?

Hreflang etiketi, SEO için önemlidir. Çünkü SEO sürecinde pek çok farklı avantaj sağlar. Hreflang etiketi kullanmanın sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Doğru Konum Hedeflemesi: Hreflang etiketi arama motorlarına, web sitesinin hangi coğrafi konumlar için optimize edildiğini belirtmeye yardımcı olur. Böylece, web sayfasının arama sonuçlarında doğru konumlarda listelenmesi sağlanabilir.
  • Daha İyi Kullanıcı Deneyimi: Hreflang etiketi kullanıldığında, arama motorları tarafından doğru coğrafi konumlarda doğru içerik sunma imkanı elde edilir. Bu sayede kullanıcılar açısından daha iyi bir deneyim sunulur ve daha yüksek bir dönüşüm oranına ulaşılabilir.
  • Daha Yüksek Sıralama İmkanı: Arama motorları, doğru hedef kitleye uygun içerik sunan web sitelerini daha yüksek sıralara taşır. Bu yüzden, hreflang etiketi kullanarak doğru hedef kitleye uygun içeriği sunmak, web sitesini arama sonuçlarında daha yüksek sıralamalara taşımaya yardımcı olabilir.

Tüm bu nedenler dolayısıyla hreflang etiketi SEO açısından çok önemlidir. Çünkü hreflang etiketi kullanılması yoluyla doğru konum hedeflemesi, daha iyi kullanıcı deneyimi ve daha yüksek sıralama imkanı elde edilebilir. 

Hangi Durumlarda Hreflang Etiketi Kullanılması Önerilir?

Hreflang etiketi kullanılması önerilen durumları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Farklı Dil Seçenekleri: Web siteniz farklı dillere ait alternatif içerikler sunduğunda, hreflang etiketi kullanmanız gerekir.
  • Farklı Coğrafi Konumlardaki Ziyaretçiler: Web sitenizde farklı coğrafi konumlardaki ziyaretçilere yönelik farklı içerikler bulunuyorsa, hreflang etiketi kullanmanız önerilir.
  • Ülkeye Göre Farklı URL’ler: Web siteniz belirli bir ülke için farklı URL’lere sahip olduğunda, hreflang etiketi kullanmanız fayda sağlayabilir.
  • Aynı İçeriğin Farklı Dil ve Konumlar İçin Sunulması: Aynı içeriğin farklı dillere ve coğrafi konumlara göre farklı URL’lere sunulması gerektiğinde, web sitenizde hreflang etiketi kullanmalısınız.

Yukarıda sıraladığımız durumlarda hreflang etiketini doğru bir şekilde kullanmak, arama motorlarının kullanıcılara doğru içerikleri sunmasına yardımcı olur. Bu aynı zamanda web sitesinin performansının ve kullanıcı deneyiminin artması anlamına gelir.

Hreflang Nasıl Görünür?

Doğru bir hreflang etiketinin nasıl göründüğü sıklıkla merak edilir. Hreflang etiketinin anlaşılması son derece kolay olup bu etiketler üç bölüme ayrılırlar:

  1. link rel=“alternate”: Google’a bu etiketteki bağlantının alternatif bir sürüm olduğunu belirtir.
  2. hreflang=“x”: Dili ve orijinal sürümden ne kadar farklı olduğunu belirtir.
  3. href=“https://example.com/alternate-page”: Bu URL’de alternatif sayfa bulunur.

Hreflang Nasıl Kullanılır?

Herhangi bir web sitesi için hreflang niteliğini uygulamak için üç farklı yoldan birinin tercih edilmesi mümkündür. Bunlar; HTML tag, HTTP header ve site maps olarak sıralanabilir. Bu üç yoldan herhangi birinin seçilmesiyle hreflang etiketi uygulanabilir.

Hreflang etiketi, bir web sayfasının hangi dil ve coğrafi konum için optimize edildiğini belirleme amacıyla kullanılan bir HTML meta verisi olarak tanımlanabilir. 

Hreflang etiketi kullanımını şu şekilde örneklendirebiliriz:

<link rel=”alternate” hreflang=”en-US” href=”http://www.example.com/en-us/” />

<link rel=”alternate” hreflang=”en-GB” href=”http://www.example.com/en-gb/” />

<link rel=”alternate” hreflang=”fr-FR” href=”http://www.example.com/fr-fr/” / 

Yukarıda sıralamış olduğumuz hreflang etiketlerinden her biri farklı dil ve coğrafi konum için URL belirtmektedir.

HTML Kullanarak Hreflang Nasıl Kullanılır?

Hreflang uygulamak için tercih edilebilecek ilk strateji, her sayfanın bölümüne HTML hreflang bağlantı öğelerinin yerleştirilmesidir. Bu, hreflang etiketi uygulamanın kolay bir yolu olarak kabul edilse de, birtakım olumsuz yönlerinin olduğu göz ardı edilmemelidir. HTML kullanarak hreflang uygulamak son derece zaman alıcı olabilir. Çünkü bir sayfanın yeni bir varyasyonu eklendiğinde, geri dönmek ve sayfanın her varyasyonuna uygun etiketlemenin eklendiğinden emin olmak gerekir. 

Bu yöntem, bir sayfanın Google tarafından getirilme şeklinden dolayı, sayfa yükleme süresinde gereksiz artışlara yol açabilir. 

HTTP Headers Kullanarak Hreflang Nasıl Kullanılır?

Web sitenizdeki HTML olmayan herhangi bir içerik için dilleri belirtme amacıyla HTTP başlıklarını kullanmanız mümkündür. HTTP başlıklarını kullanmak, web sitenize çok fazla sayfa ağırlığı ekleyebilir ve kullanıcı deneyiminin yavaşlamasına neden olabilir.

Hreflang Etiketi Nasıl Oluşturulur?

Hreflang etiketi, bir HTML sayfasının <head> bölümünde bulunan bir metatag olarak oluşturulmaktadır. Aşağıda sıraladığımız şekillerde görüldüğü üzere, hreflang etiketini oluşturmak için “rel=alternate” ve “hreflang” anahtarları kullanılmaktadır:

<link rel=”alternate” hreflang=”tr-TR” href=“https://example.com/tr/page.html”> 

Yukarıdaki örnekte,  “rel=alternate” anahtarı alternatif bir içerik sunulduğunu belirtmektedir. “hreflang=tr-TR” anahtarı ise söz konusu içerik için Türkiye konumunu ve Türkçe dilini gösterir. Ayrıca, “href” anahtarında alternatif içeriğin URL’i yer alır.

Farklı dillere ve coğrafi konumlara ait alternatif içerik sunulduğu durumlarda, her bir içerik için ayrı hreflang etiketi oluşturulmalıdır. Hreflang etiketlerinden her biri, ilgili içeriğe ait alternatif içerikleri belirterek arama motorlarına doğru içeriği sunma imkanı verir.

XML Site Haritalarını Kullanarak Hreflang Nasıl Kullanılır?

Hreflang uygulamak için tercih edilebilecek diğer seçenek, XML site haritası işaretlemesi kullanmaktır. Bu yöntem, tüm hreflang etiketlerini doğru kullanmanın ve dikkate alındıklarından emin olmanın en iyi yolu olarak kabul edilir. Bu uygulamanın sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Otomatikleştirmesi daha kolaydır.
  • Kullanıcılar için sayfa ağırlığı eklemez.
  • Bir sayfayı her sildiğinizde birden fazla kez HTML belgesi düzenlemeniz gerekmez.

En Yaygın Hreflang Hataları Nelerdir?

Hreflang etiketi kullanmak pek çok faydayı beraberinde getirse de, uygulama sırasında dikkatli olunması gereken bazı noktalar vardır. Aksi takdirde, teknik hatalar yapılması söz konusu olabilir. Hreflang etiketi uygularken dikkat etmeniz gereken temel noktalar şu şekildedir:

  • Kendi kendine referans veren hreflang, diğer bir deyişle arama motorlarının sayfanın hangi dilde olduğunu anlaması için kendisine dönen bir hreflang eklediğinizden emin olmalısınız.
  • Herhangi bir varyasyonun kaçırılmadığından ve çift yönlü olduğundan emin olmak için sayfaların tüm varyasyonlarını hreflangınıza dahil etmeye özen göstermelisiniz.
  • Bir başka dil çeşidi uygun olmadığında, ilgili sayfanın hangi dilde olduğunu Google’a bildirmek için hreflang x-default etiketlerini kullanmalısınız.
  • Sayfayı kendi kendine standartlaştırdığınızdan emin olmak dikkat etmeniz gereken diğer bir konudur. 

Yukarıda sıraladığımız adımlara dikkat etmeniz halinde SEO çalışmalarından optimum fayda sağlamak yolunda önemli bir adım atmış olursunuz.

hreflang seo önemi

Hreflang’ın Çalışmaya Devam Etmesini Nasıl Sağlarım?

Çalışan bir hreflang kurulumu oluşturulduktan sonra düzenli olarak kontrol edilmeli ve doğru bir şekilde çalışmaya devam etmesi sağlanmalıdır. Bu nedenle hreflang etiketlerinin doğru bir şekilde çalıştığından emin olmak için uygulamanın sürekli olarak denetlenmesi gerekliliği göz ardı edilmemelidir.

Hreflang kullanımının doğru bir şekilde yapılması ve bu kullanımdan optimum fayda sağlanması için uygulama bu alanda uzman ve deneyimli SEO profesyonelleri tarafından yapılmalıdır. Bu sayede uygulamanın bozulmasına neden olacak durumlarla karşı karşıya kalınmaz. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken iki çok önemli nokta vardır:

  1. Bir sayfa silindiği zaman, muadillerinin güncellenip güncellenmediğini kontrol etmek
  2. Sayfa yeniden yönlendirme yaptığında, hreflang URL’lerini değiştirmek

Bu unsurlara dikkat edilmesi ve düzenli olarak denetlenmesi halinde, herhangi bir sorunla yaşanması söz konusu olmaz.

Hreflang Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hreflang etiketi kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken unsurları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Doğru İşaretlenme: Hreflang etiketleri her bir sayfa için doğru bir şekilde işaretlenmelidir. Hata yapıldığı takdirde arama motorları doğru içeriği sunamaz. Buna bağlı olarak web sitesinin performansı düşebilir.
  • Doğru Dil ve Konum Kodları: Hreflang etiketlerinde kullanılmakta olan dil ve konum kodları mutlaka ISO standartlarına uygun olmalıdır.
  • Alternatif İçerik Yoksa Etiket Kullanılmamalıdır: Belirli bir coğrafi konum için alternatif içerik sunmadığınız durumlarda hreflang etiketi kullanmanıza gerek yoktur.
  • Sitemap Kullanımı: Hreflang etiketlerinin sitemap dosyasında belirtilmesi gerekir. Buna bağlı olarak arama motorları daha kolay bir şekilde erişebilir ve doğru içeriği sunabilir.
  • Test Etme: Hreflang etiketlerinin doğru bir şekilde işaretlendiğinden ve çalıştığından emin olmak için mutlaka test etme işlemi yapılmalıdır.
  • Yukarıda bahsi geçen noktaları dikkate almanız halinde, daha doğru ve verimli bir şekilde hreflang etiketi kullanabilirsiniz.

Hreflang Etiketinin SEO Açısından Faydaları Nelerdir?

Hreflang etiketinin SEO açısından faydaları aşağıda sıralanmıştır:

  • Doğru İçeriğin Sunulması: Arama motorları, hreflang etiketinin yardımıyla, web sitenizin farklı dillere ve coğrafi konumlara ait alternatif içeriklerinden hangilerinin uygun olduğunu doğru bir şekilde anlar. Bu sayede kullanıcılara doğru içerikleri sunabilir.
  • Artan Konumlandırma: Arama motorlarının doğru içerikleri sunması, kullanıcıların uygun içeriğe ulaşmasını ve web sitesinde daha uzun zaman geçirmesini sağlar. Bunun sonucunda web sitesi arama motoru sonuçlarında yükselir.
  • Daha İyi Kullanıcı Deneyimi: Hreflang etiketi kullanılarak ziyaretçilere dile ve coğrafi konuma uygun içerik sunmak, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesini sağlar. Aynı zamanda kullanıcıların web sitesinde daha uzun zaman geçirmesini teşvik eder.
  • Çoklu Dil ve Coğrafi Konum Desteği: Hreflang etiketi, web sitesinin farklı dillere ve coğrafi konumlara ait alternatif içeriklerini aynı anda desteklemeyi sağlar.
  • Daha Fazla Trafik: Hreflang etiketi kullanılarak kullanıcılara doğru içerik sunulabilir, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlanabilir, arama motoru sonuç sıralamaları iyileştirilebilir, daha fazla trafik ve daha yüksek dönüşüm oranları elde edilebilir.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda hreflang etiketinin SEO açısından; doğru içeriği sunma, artan konumlandırma, iyileştirilmiş kullanıcı deneyimi, daha fazla trafik, çoklu dil ve coğrafi konum desteği gibi faydaları olduğu ifade edilebilir.

Hreflang Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hreflang etiketi, bir web sayfasının dilini ve coğrafi hedef konumlarını belirtme amacıyla kullanılan bir HTML etiketi olma özelliğine sahiptir. Arama motorları hreflang etiketinin yardımıyla, bir web sayfasının hangi dil ve coğrafi konum için optimize edildiğini anlayabilir, böylece kullanıcılara daha doğru içerikler sunabilirler. Arama motorları doğru içeriği sununca, ziyaretçiler daha iyi bir kullanıcı deneyimine erişirler.

Canonical ve hreflang etiketleri, web sitesi performansını optimize etme amacıyla kullanılan iki farklı HTML etiketi olarak tanımlanabilir.

Canonical etiketi, herhangi bir web sayfasının çoklu URL’lerinden birinin arama motorları tarafından indekslenmesini ve referans alınmasını belirtme amacıyla kullanılır. Aynı içeriğin birden fazla URL’de bulunması halinde, arama motorlarının hangi URL’in doğru olduğunu anlamasını sağlayarak çift içerik sorunu yaşanmasını önler.

Hreflang etiketi ise bir web sayfasının dil ve coğrafi hedef konumlarını belirtme amacıyla kullanılır. Bu etiketten faydalanılarak arama motorlarına, hangi dille ve coğrafi konumda bulunan ziyaretçilere uygun içeriği sunması gerektiği belirtilir.

Canonical etiketi aynı içeriğinde birden fazla URL’de bulunmasının neden olabileceği sorunları çözme amacıyla kullanılırken, hreflang etiketi farklı dil ve coğrafi konumlardaki ziyaretçilere en uygun içeriği sunma amacıyla uygulanabilir.

Çağrı Şahin
Çağrı Şahin
Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve Anadolu Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinde eğitimlerimi tamamlayarak mezun oldum. SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) alanındaki çalışmalarıma 2018 yılında “JR.” olarak başladım. Zaman içerisinde SEO Specialist, SR. SEO Specialist, SEO Team Lead, SEO Executive ve nihayetinde COO (Chief Operations Officer) unvanlarını kazandım. Bu süreçte web tasarımı, sosyal medya reklamcılığı ve yönetimi, SEO, Google Ads, medya satın alma ve itibar yönetiminin de aralarında bulunduğu son derece geniş bir yelpazede dijital pazarlama deneyimi kazandım. Kariyerime başladığım günden bu yana 200’den fazla proje üzerinde çalıştım. Her proje özelinde geliştirdiğim dijital pazarlama stratejileri ve SEO odaklı çalışmalar ile her projeye katkı sağlayarak başarılı sonuçlar elde etmelerine yardımcı oldum.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Size en iyi deneyimi sunmak için, Web sitemizde çerezleri kullanıyoruz.

Gönder
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?