Screaming Frog Nedir? Nasıl Kullanılır?
Back

Screaming Frog SEO Nedir? Nasıl Kullanılır?

Screaming Frog Nedir?

Web sitelerini tarayan ve tarama sonucunda web sitesinin performansını olumsuz yönde etkileyen SEO hatalarını tespit etmeyi sağlayan Screaminf Frog son derece önemli bir araçtır. Bu kapsamda Screaming Frog; web sitesi içerisindeki optimizasyon değerlerini denetleyen ve raporlayan bir yazılım olarak tanımlanabilir. Aynı zamanda SEO çalışmaları açısından önemli bir yere sahip olduğu açıkça ifade edilebilir. Bir SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) aracı olan Screaming Frog; web sitelerinin arama motorları tarafından nasıl taranması gerektiğini ve düzeltilmesi gereken hataları belirler. URL takibi, meta verileri analizi, bağlantı analizi ve H1 etiketleri gibi öğelerin denetimi Screaming Frog ile gerçekleştirilebilir. Screaming Frog kullanmak web sitenizin arama motorları tarafından daha iyi taranmasını ve arama motoru sonuçlarında daha üst sıralara ulaşmanızı sağlayabilir. Bir indeksleyicinin görünümünü simule eden Screaming Frog web sitenizin HTML, JavaScript ve CSS kodlarını taramaktadır. Böylece web sitenizin arama motorları tarafından nasıl görülüp algılandığını ve web sitenizde hangi sorunların bulunduğunu belirleyebilirsiniz. Screaming Frog kullanarak tespit edilen 404 hata sayfaları, kırık bağlantılar, meta verilerindeki eksiklikler ya da yineme sorunlarını gidermek; web sitenizin arama motorları için optimize edilmesi anlamına gelir. Tüm bunların yanı sıra Screaming Frog SEO Spider aracı ile raporlar oluşturmak mümkündür. Raporlardan elde edilen veriler, web sitenizin optimizasyon çalışmaları sırasında önemli bir yol gösterici olabilir.

Screaming Frog SEO Spider Ne İşe Yarar?

Günümüzde en sık kullanılan SEO araçlarından biri olan Screaming Frog SEO Spider; web sitenizin arama motorları tarafından nasıl tarandığını, nasıl görüldüğünü ve düzeltilmesi gereken hataların neler olduğunu belirleme imkanı verir. Bu sayede web sitenizdeki mevcut SEO sorunlarını belirleyebilir, gerekli optimizasyon çalışmalarını yaparak arama motorlarının web sitenizi daha iyi taramasını sağlayabilirsiniz. Screaming Frog SEO Spider web sitenizin karşılaşabileceği sorunları hızlıca bir şekilde taramanıza yardımcı olan kullanışlı bir araçtır. Bir yandan web sitenizle ilgili çok sayıda veriye erişmenizi sağlarken, diğer yandan her bir öğenin sonuçlarını açıklayarak bir yol gösterici görevini üstlenir. Screaming Frog tüm dizinleme işlemlerinde tek tek kontrol etmek yerine kullanılabilir. Google’dan önce tarama işlemleri yapılarak web sitenizin SEO konusunda ne kadar başarılı olabileceği hakkında bilgi edinmek mümkündür. Bu aynı zamanda web sitenizin optimizasyonu sürecinde son derece önemli bir avantaj haline gelir. Screaming Frog sayesinde web sitenizin eksik olan alanlarında geliştirmeler yapabilir ve çok daha başarılı SEO sonuçları elde edebilirsiniz.

Screaming Frog İndirme ve Kurulumu Nasıl Yapılır?

Screaming Frog ücretli bir SEO aracı olmasına karşın ücretsiz sürümü de vardır. Bununla birlikte ücretsiz sürümde web sitenize ait en fazla 500 URL’e kadar tarama ve analiz yapma gibi sınırlamalar mevcuttur. Screaming Frog indirmek ve kurmak için izlenmesi gereken birkaç basit adım vardır:
  • Screaming Frog SEO Spider indirme işlemi aracın kendi resmi web sitesinden yapılabilir.
  • (https://www.screamingfrog.co.uk/seo-spider/) linkine tıklandıktan sonra “Download for Windows” ya da “Download for Mac” butonu seçilerek indirme işlemi başlatılır.
  • İndirme işlemi tamamlanınca indirilen dosya bilgisayara kaydedilir.
  • İndirilen dosya açılarak kurulum işlemi başlatılır.
  • Kurulum ekranındaki talimatlar izlenerek kurulum işlemi tamamlanır.
  • Kurulum tamamlandıktan sonra program bilgisayarda çalıştırılabilir.

Screaming Frog Sistem Ayarları Nelerdir ve Nasıl Yapılır?

Gelişmiş bir araç olan Screaming Frog SEO Spider üzerinde pek çok sistem ayarı yapmak mümkündür. Kullanıcı deneyimini optimize etmek için gerçekleştirilmesi gereken bazı ayarlar şu şekildedir:
  • Tarama Profili: Tarama işlemi sırasında hangi tür bilgilerin toplanacağını ve hangi analizlerin yapılacağını belirleyen bir ayardır. Bu kapsamda meta verileri, H1 etiketleri, backlinkler, robota txt. dosyası gibi öğelerin taranması istenebilir.
  • Tarama Ayarları: Tarama işleminde kullanılabilecek; tarama hızı, dizinlerin taranması, JavaScript ve AJAX içeriğinin taranması gibi ayarların yapılması mümkündür.
  • Exclude Filter: Tarama işlemi sırasında tarama dışı bırakılması istenen URL’leri ya da dizinleri belirlemeye yardımcı olur.
  • User Agent: Tarama işlemi sırasında kullanılacak olan kullanıcı aracı belirlenebilir.
  • Advanced Settings: Daha ileri seviyedeki HTTPS/SSL sertifikalarının yönetimi, proxy ayarları, diller ve karakter setleri gibi ayarlar gerçekleştirilebilir.
Söz konusu ayarların yapılması için, Screaming Frog SEO Spider aracı açıldıktan sonra menüdeki “Configuration” seçeneğine tıklanması gerekir.

Screaming Frog Modları Nelerdir ve Ne İşe Yarar?

Screaming Frog SEO Spider programının pek çok farklı modda çalışması mümkündür. Bu modlar arasında en önemlileri şu şekilde sıralanabilir: ListMod: Belirli bir dizin ya da sayfa dizininde bulunan URL’leri taramak için kullanılabilecek moddur. Web sitenizin belirli bir bölümünün arama motorları tarafından nasıl tarandığını ve mevcut olan sorunları belirleme amacıyla kullanılabilir.
  • Spider Mod: Belirli bir URL’den başlamak kaydıyla web sitenizdeki tüm URL’leri taramayı sağlar.
  • Custom Mod: Kullanıcının belirlediği bir dizin ya da sayfa dizininde bulunan URL’leri taramaya yarar.
Screaming Frog SEO Spider programı açıldıktan sonra “Mode” seçeneğine tıkladıktan sonra yukarıdaki modlar arasından seçim yapılabilir.

Screaming Frog SEO Spider Nasıl Kullanılır?

Arama motoru optimizasyonu sürecinde kullanılan Screaming Frog SEO Spider kullanıcı dostu, hızlı ve basit bir araçtır. Screaming Frog SEO Spider kullanmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
  • Screaming Frog SEO Spider programının indirme ve kurulum işlemleri tamamlanır.
  • Screaming Frog SEO Spider programı açılır.
  • Tarama istenilen mod, “Mode” sekmesinden seçilir.
  • Tarama işlemi sırasında kullanılmak istenilen ayarlar “Configuration” sekmesinden yapılır.
  • “Start” butonuna tıklanarak tarama işlemi başlatılır.
  • Tarama işlemi tamamlandığında sonuçlar “Internal” ve “External” sekmelerinde görüntülenebilir. İnternal sekmesinde web sitenizdeki tüm URL’ler ve External sekmesinde web sitenizdeki bağlantıların bulunduğu URL’ler yer alır.
  • Tarama sonuçları incelenerek gerekli optimizasyon çalışmaları yapılır.
  • Yapılan ayarlar “Configuration” sekmesinde “Sava” butonuna tıklanarak kaydedilir.
  • “Reports” sekmesinden raporlar oluşturulur. Bu raporlardan web sitesi performansının kontrol edilmesi, arama motorlarının web sitesini nasıl değerlendirdiğinin anlaşılması ve web sitesinin arama motoru performansını iyileştirmek için optimize edilmesi noktasında faydalanılabilir.

Screaming Frog Arayüzüne Genel Bakış

Screaming Frog SEO Spider kullanımı sırasında sizlerle paylaştığımız bilgileri kullanarak SEO denetimi sürecini gerçekleştirebilirsiniz. Screaming Frog File Bölümü

File

File sekmesi projelerinizin tarama verilerini kaydetmeye ve istediğiniz zaman açmaya yardımcı olur. Scheduling seçeneğiyle yapılmak istenen tarama ileriye dönük olarak planlanabilir.

Configuration

Screaming Frog Configuration Configuration bölümü tarama seçeneklerinin özelleştirilmesini sağlar. Taramaya dahil edilmek istenen JavaScript, HTML, CSS, resim ve diğer verileri görüntülemek ya da bu seçenekleri kaldırmak mümkün olabilir. Google Analytics, Majestic, Moz, Google Search Console ve Ahrefs hesapları API özelliği sayesinde Screaming Frog SEO Spider’a bağlanabilir. Bu sayede daha ayrıntılı bir analiz yapılabilir. Ayrıca User Agent bölümüyle web sitesi, Google ya da diğer arama motoru botları gibi taranabilir. Screaming Frog Mode

Mode

Mode sekmesi kullanılarak taramanın nasıl yapılacağı belirlenebilir. 
  • Spider: Anasayfa URL ile detaylı tarama yapar.
  • Lost: Sitemap yolunu belirterek ya da yükleyerek, Sitemap içindeki URL’leri tarar.
  • SERP: Title ve Description taraması yapmak için kullanılabilir.
Screaming Frog Bulk Export

Bulk Export

Yapılan tarama sonuçları diğer bir deyişle tüm durum kodları, metinler, site içi bağlantılar, görseller, link yönlendirmeleri ve çok daha fazlası Bulk Export kullanılarak bilgisayara çıktı olarak alınabilir. Screaming Frog Reports

Reports

Yapılan tüm taramaların Reports bölümü üzerinden gözlemlenmesi mümkündür. İncelenen taramaların, rapor şeklinde bilgisayara indirilmesi tercih edilebilir. Screaming Frog Sitemaps

Sitemaps

Sitemaps sekmesi üzerinden web sitesi için standart ya da görsel site haritası oluşturulabilir, oluşturulan site haritası indirilebilir. Screaming Frog Visualisations

Visualisations

Web sitesi için yapılan tarama, Visulisations sekmesi üzerinden grafik şeklinde incelenebilir ve link yapısı görüntülenebilir. Screaming Frog Crawl Analysis

Crawl Analysis

Web sitesinin nasıl tarandığına dair bilgi edinmek ya da bağlantıların analizini gerçekleştirmek için Crawl Analysis bölümü kullanılabilir.

Screaming Frog İle Site İçi SEO Denetimi Nasıl Yapılır?

Screaming Frog SEO Spider ile site içi SEO denetimi yapmak için web sitenizin URL’ini girmeniz ve “Start” butonuna tıklamanız gerekir. Screaming Frog SEO Spider ile 3 farklı tarama yapılabilmekle birlikte en çok tercih edilen Spider taraması olmaktadır. Screaming Frog İle Site İçi SEO Denetimi Nasıl Yapılır

Internal Site İçi Dahili Link

İnternal sekmesinden web sitenizde bulunan tüm dahili linkleri ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz. Internal Site İçi Dahili Link

External Site Dışı Link

External sekmesinden web sitenizin dış linklerini kontrol edebilir, tespit edilen hatalara göre optimizasyon çalışmaları yapabilirsiniz. External Site Dışı Link

Protocol Analizi

Web sitenizin HTTP ya da HTTPS versiyonlarını incelemek için Protocol sekmesini kullanabilirsiniz. SSL sertifikası kullanmaya başlayan web sitelerinde görülmesi olası HTTP ve HTTPS hataları bu sekme aracılığıyla çözümlenebilir. Protocol Analizi

Yanıt Kodları Analizi

“Response Codes” sekmesine geçiş yaparak web sitenizdeki tüm bağlantıların yanıt kodlarını görüntüleyebilirsiniz. Web sitenizdeki tüm bağlantı hatalarını filtreleme seçeneği ile inceleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Yanıt Kodları Analizi
  • 1xx Yanıt Kodu: Bilgi isteği
  • 2xx Yanıt Kodu: Başarı
  • 3xx Yanıt Kodu: Yönlendirme
  • 4xx Yanıt Kodu: İstemci Hatası (Genellikle sitede silinen sayfalar gözükmektedir.)
  • 5xx Yanıt Kodu: Sunucu Hatası

Url Yapı Analizi

URL sekmesi üzerinden web sitenizde bulunan URL’lerin detaylarına erişebilirsiniz. Uygun olmayan, kopya ve büyük harf içeren bağlantıları inceleyebilirsiniz. Filtreleme seçeneği sayesinde aynı zamanda web sitenizdeki bağlantı hatalarını görüntüleyebilirsiniz. Url Yapı Analizi
  • Non ASCII Characters: Desteklenmeyen karakterleri ifade eder.
  • Underscores: Altı çizgili bağlantıları gösterir.
  • Uppercase: Büyük harf içeren bağlantıları gösterir.
  • Duplicate: Benzer veya kopya olan bağlantıları listeler.
  • Parameters: Uygun olmayan (?= gibi) parametreler kullanan bağlantıları listeler.
  • Over 115 Characters: 115 veya daha fazla karakter içeren bağlantıları gösterir.

Sayfa Başlığı Analizi

Sayfa Başlığı Analizi Web sitenizde yer alan tüm sayfa başlıklarını incelemek için Page Titles seçeneğine tıklayabilir ve filtreleme yapabilirsiniz.
  • Missing: İlgili sayfalarda sayfa başlığının kullanılmadığını ifade eder.
  • Duplicate: Benzer veya kopya başlıkların olduğu gösterir.
  • Over 60 Characters: 60 karakterden fazla olan başlıkları gösterir.
  • Below 30 Characters: 30 karakterden az olan başlıkları gösterir.
  • Same as H1: H1 (genel başlık) ile aynı olan diğer başlıkları listeler.
  • Multiple: Birden fazla kullanılan başlıklar ifade eder.

Meta Açıklama Analizi

Meta Açıklama Analizi “Meta Description” seçeneğine tıklayarak web sitenizde yer alan tüm meta açıklamalarını analiz edebilirsiniz. Düzenlenmemiş kopya, kısa ve uzun meta açıklamaları bulmak için filtreleme seçeneğinden faydalanabilirsiniz.
  • Missing: İlgili içeriklerde meta açıklamaların kullanılmadığını ifade eder.
  • Duplicate: Benzer veya kopyalanmış meta açıklamaları gösterir.
  • Over 155 Characters: 155 karakterden fazla olan meta açıklamaları listeler.
  • Below 70 Characters: 70 karakterden az olan meta açıklamaları gösterir.
  • Multiple: Birden fazla kullanılmakta olan meta açıklamaları gösterir.
Meta Anahtar Kelime Analizi

Meta Anahtar Kelime Analizi

Bu bölümden web sitenizde bulunan meta anahtar kelimeleri görüntülemek ve düzenleme yapmak mümkündür.
  • Missing: İlgili sayfalarda meta anahtar kelimelerin hiç kullanılmadığını ifade eder.
  • Duplicate: Kopya meta anahtar kelimeleri gösterir.
  • Multiple: Birden fazla kullanılan meta anahtar kelimeleri listeler.
H1 - H2 Başlık Etiketlerinin Analizi

H1 – H2 Başlık Etiketlerinin Analizi

H sekmelerini kullanarak web sitenizdeki H1 ve H2 başlık etiketlerini kontrol edebilirsiniz.
  1. Missing: İlgili sayfalarda H etiketlerinin kullanılmadığını gösterir.
  2. Duplicate: Kopyalanmış H etiketlerini gösterir.
  3. Over 70 Characters: 70 karakterden fazla olan H etiketlerini belirtir.
  4. Multiple: Birden fazla kullanılan H etiketlerini gösterir.

Resim Analizi

Images sekmesi içerisinden, web sitenizdeki tüm resimleri görüntüleyebilirsiniz. Alt etiketi olmayan ve 100 Kb üzeri boyuta sahip olan resimleri inceleyebilirsiniz. Resim Analizi
  • Over 100 KB: 100 Kb ve fazla boyuta sahip olan resimleri ve resimlerin bulunduğu bağlantıları gösterir.
  • Missing Alt Text: Resimlerinizin alt metne sahip olmadığını ifade eder.
  • Alt Text Over 100 Characters: 100 karakter üzeri alt etikete sahip olan resimleri gösterir.
Diğer rehber yazılarımıza göz atın:

Screaming Frog Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Screaming Frog SEO Spider web sitenizi tarama amacıyla kullanılmasına karşın aşağıda sıralanan çeşitli nedenlere bağlı olarak tarama işlemini tamamlamayabilir. 

  • Bağlantı Sorunları: Web sitenizdeki bağlantıların kırık olması ya da yönlendirmelerin yanlış yapılması durumunda Screaming Frog SEO Spider tarama işlemini tamamlayamayabilir.
  • Tarama Hızı: Tarama işlemi sırasında kullanılan tarama hızının yavaş olması, Screaming Frog SEO Spider’ın tarama işlemini tamamlamasını engelleyebilir. Bu durumda “Configuration” bölümündeki “Speed” sekmesine gidilerek tarama hızı artırılabilir.
  • Robots.txt Dosyası: Web sitenizin arama motorları tarafından taranmasını robot.txt dosyasının içeriği engelleyebilir.
  • SSL/HTTPS Sertifikası Sorunları: Web sitenizin SSL/HTTPS sertifikasıyla korunmadığı durumlarda, tarama işleminin tamamlanması söz konusu olmayabilir. SSL/HTTPS ayarları “Configuration” bölmesindeki “Advanced” sekmesi üzerinden yönetilebilir.
  • Firewall ya da Proxy Ayarları: Bilgisayarınızda firewall ya da proxy ayarlarının olması, tarama işleminin tamamlanmasını önleyebilir. Firewall ya da proxy ayarları, “Configuration” bölmesindeki “Advanced” sekmesinden yapılabilir. 
  • Tarama Boyutu: Screaming Frog SEO Spider’ın belirli bir tarama boyutu vardır. Web sitenizde belirli bir boyutta çok fazla sayfa olması halinde tarama işleminin tamamlanmaması söz konusu olabilir.

Screaming Frog SEO Spider programı, lisans anahtarının kullanılması yoluyla yalnızca bir bilgisayarda kullanılabilir. Lisans anahtarınızı bir başka bilgisayarda kullanmak istemeniz halinde eski bilgisayardaki aktivasyonu iptal etmek ve yeni bilgisayarda yeniden aktive etmek gerekir.

Screaming Frog SEO Spider lisanslı herhangi bir bilgisayarda yalnızca bir kez aktive edilebilmesine karşın, sınırsız lisans satın alınması durumunda istenildiği kadar bilgisayarda kullanılabilir. Lisans anahtarının diğer bir bilgisayarda kullanılması istenildiği durumlarda, lisans anahtarı kullanıldığı eski bilgisayardan iptal edilmelidir. Bunun için Screaming Frog SEO Spider programı açılır, “Help” sekmesindeki “Deactivate” seçeneğine tıklanır.

  • Web sitenizin tüm URL’leri ile bağlantıları taranır. Arama motorlarının web sitenizi nasıl taradığını anlayabilir ve mevcut sorunları belirleyebilirsiniz.
  • 404 hata sayfalarını, meta verilerindeki eksikleri, yineleme sorunlarını ve kırık bağlantıları tespit edebilirsiniz.
  • Raporlama özellikleriyle web sitenizin performansını kontrol edebilir, gerekli optimizasyon çalışmalarını gerçekleştirebilirsiniz.
  • Tarama sırasında kullanılacak ayarları yapabilir; kullanıcı aracını, kullanılacak dili ve kodlamayı belirleyebilirsiniz.

Bu sayede web sitenizin arama motoru sonuçlarındaki sıralamasını yükseltebilir, organik trafiğini artırabilir ve daha geniş hedef kitlelere ulaşabilirsiniz.

Screaming Frog SEO Spider ücretsiz bir deneme sürümü sunmakla birlikte, detaylı bir kullanım için tam özellikli bir lisans satın alınmalıdır.

Screaming Frog SEO Spider programı lisan anahtarı ile taranabilecek URL sayısı, lisans anahtarınızın tipine göre değişebilir. Ücretsiz deneme sürümü ile web sitenizdeki ilk 500 URL’i tarayabilirsiniz. Standart lisans ile web sitenizdeki tüm URL’leri taramanız mümkündür. Sınırsız lisans ile hem web sitenizdeki tüm URL’leri tarayabilir hem de birden fazla bilgisayarda ya da projede kullanabilirsiniz.

Web sitenizin arama motorları tarafından nasıl taranması ve hangi hataların düzeltilmesi gerektiğini belirlemek için Screaming Frog SEO Spider kullanılabilir. Screaming Frog SEO Spider sayesinde web sitenizdeki SEO sorunlarını tespit edebilir, gerekli düzeltmeleri yapabilir, arama motorlarının web sitenizi daha iyi taramasını sağlayabilir ve web sitenizi arama motorları için optimize edebilirsiniz. Screaming Frog SEO Spider’ın raporlama özellikleri sayesinde web sitenizin performansını kontrol edebilir, arama motorlarının web sitenizi nasıl değerlendirdiğini öğrenebilir ve gerekli optimizasyon süreçlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Screaming Frog SEO Spider ve Google Analytics arasında doğrudan bir entegrasyon bulunmaz. Bununla birlikte Screaming Frog SEO Spider programı kullanılarak elde edilen verileri Google Analytics’te kullanarak analiz yapmanız mümkündür.

  • Öncelikle yapmanız gereken Screaming Frog SEO Spider ile web sitenizdeki tüm URL’leri taratmak ve raporlar oluşturmaktır.
  • Oluşturduğunuz raporlarda, Google ANalytics kosu eklenmemiş olan URL’leri tespit etmelisiniz.
  • Google Analytics kodunu eklemek istediğiniz URL’leri düzenlemeniz ve kaydetmeniz gerekir.
  • Daha sonra Google Analytics hesabınıza gitmeli ve web sitenize ait verileri incelemelisiniz.
  • Screaming Frog SEO Spider programı aracılığıyla elde ettiğiniz verileri kullanarak Google Analytics üzerinde web sitenizin performansını analiz edebilirsiniz. Bu kapsamda; tarama raporlarındaki kırık bağlantılar, hata sayfaları, meta verileri gibi verilerin kullanılması yoluyla web sitenizin arama motorları tarafından nasıl değerlendirildiğini doğru bir şekilde anlamanız önemlidir. 
  • Google Analytics’te elde ettiğiniz verilerle Screaming Frog SEO Spider aracılığıyla elde ettiğiniz verileri kullanabilir, web sitenizin arama motoru optimizasyonu için gerekli değişiklikleri gerçekleştirebilirsiniz.

Screaming Frog, internet siteleri tarayan, teknik SEO hatalarını bulmanıza yardımcı olan bir analiz aracıdır. Diğer analiz araçlarından pek çok farkı olduğunu bu yüzden tercih edilen bir SEO aracı olduğunu sizlere rahatlıkla söyleyebilirim. Her analiz aracının kendine göre farklı özellikleri ve üstün olduğu yanları vardır. Bu sebeple farklı analiz araçlarını karşılaştırmak ve iyi yönlerini söylemek biraz gerçek dışı olacaktır.

 

Screaming Frog, web sitenizin site içi optimizasyon değerlerini analiz eden kısmen ücretsiz bir yazılımdır. Kullanıcılara sitelerinde bulunan bütün teknik SEO hatalarını gösteren bu analiz aracının kullanımı aslında göründüğünden daha kolaydır. Programın arayüzünü ve örnek SEO denetlemesini içeriğimizi baştan sona okuyarak kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

 

Dünya genelinde ki birçok SEO uzmanının kullandığı genellikle site içi analizlerde kullanılan bir programdır. Screaming Frog sitenizde bulunan bağlantıları tarayarak, yapılan teknik seo hatalarını göstermeye yaramaktadır.

 

Web sitelerde bulunan Css kodları ve bağlantıları tarayarak, site içinde yapılan seo hatalarını göstermektedir. Bu sayede SEO uzmanları veya site sahipleri sitelerini yapılan hatalara göre düzenleyebilmektedir.

 

Çağrı Şahin
Çağrı Şahin
Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve Anadolu Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinde eğitimlerimi tamamlayarak mezun oldum. SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) alanındaki çalışmalarıma 2018 yılında “JR.” olarak başladım. Zaman içerisinde SEO Specialist, SR. SEO Specialist, SEO Team Lead, SEO Executive ve nihayetinde COO (Chief Operations Officer) unvanlarını kazandım. Bu süreçte web tasarımı, sosyal medya reklamcılığı ve yönetimi, SEO, Google Ads, medya satın alma ve itibar yönetiminin de aralarında bulunduğu son derece geniş bir yelpazede dijital pazarlama deneyimi kazandım. Kariyerime başladığım günden bu yana 200’den fazla proje üzerinde çalıştım. Her proje özelinde geliştirdiğim dijital pazarlama stratejileri ve SEO odaklı çalışmalar ile her projeye katkı sağlayarak başarılı sonuçlar elde etmelerine yardımcı oldum.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Size en iyi deneyimi sunmak için, Web sitemizde çerezleri kullanıyoruz.

Gönder
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?